Το καινούριο mail της Yahoo..

Dec 12, 12 Το καινούριο mail της Yahoo..

Η εταιρεία yahoo παρουσίασε την νέα web mail πλατφόρμα της καθώς και τις καινούριες mail εφαρμογές της για Android, iPhone και Windows 8.

Αν και το Yahoo Mail είχε χάσει πολύτιμο έδαφος τα τελευταία χρόνια (με 7% λιγότερους χρήστες σε σχέση με την περσινή χρονιά συμφωνία με την comScore), εξακολουθεί και κατέχει ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό χρηστών, με πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα.

Στην επανασχεδίαση των εφαρμογών της, η εταιρεία επικεντρώθηκε στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα δίνοντας μια νέα εμπειρία στους χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην προσπάθεια της να κάνει το Yahoo Mail διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες, δημιούργησε εντελώς καινούριες εφαρμογές, εκτός του iPad, το οποίο λογικά θα κυκλοφορήσει σύντομα. Με μια πρώτη ματιά η εμπειρία του web mail φαίνεται πιο ξεκάθαρη και απλή ακολουθώντας τις τάσεις της Microsoft με το Outlook.com και σίγουρα του μεγαλύτερου παίχτη της αγοράς, την Google.

Οι mobile εφαρμογές του Yahoo Mail είναι όμοιες παντού. Σχεδιασμένες με βάση τον γνωστό μωβ φόντο της Yahoo έχοντας ελεύθερη την μπάρα κύλισης για άπειρο scrolling στα παλιά mail. Επίσης σημαντική είναι και η βελτιστοποίηση που έγινε στην Android πλατφόρμα έχοντας βελτιώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 20 με 40 τις εκατό. Από τις πρώτες εταιρείες που υποστηρίζει τα Windows 8, η εφαρμογή σχεδιάστηκε απόλυτα για την νέα αρχική οθόνη του λειτουργικού, υποστηρίζοντας την δυνατότητα ζωντανής ενημέρωσης που διαθέτει ο νέος σχεδιασμός τω Windows. Βελτιωμένη εξίσου είναι και η αναζήτηση και υποστηρίζει αυτόματη συμπλήρωση.

Όλες αυτές οι βελτιώσεις θα είναι αρκετές να γυρίσουν πίσω οι χρήστες? Σίγουρα πολλοί θα το σκεφτούν. Ο ανταγωνισμός όμως εξακολουθεί και είναι πολύ μεγάλος.

Πρότυπη πηγή άρθρου WIRED

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας .