Το office της Microsoft στα σύννεφα..

Feb 20, 13 Το office της Microsoft στα σύννεφα..

Η Microsoft έμεινε πιστή στην υπόσχεση της τον Ιούλιο του 2012 και ανέβασε το Office στα σύννεφα. Η πιο φιλόδοξη αναβάθμιση του Office , σύμφωνα με την εταιρεία, είναι γεγονός και ονομάζεται Office 365 .

Το Office 365 είναι μια ετήσια συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft με την οποία ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει και να χρησιμοποιήσει το Office 2013 έχοντας πρόσβαση και σε οποίες αναβαθμίσεις γίνουν σε όλο το διάστημα της συνδρομής.

Τι πρέπει να ξέρουμε για την υπηρεσία.

 • Κοστίζει 99 ευρώ το χρόνο και παρέχει άδεια χρήσης για περισσότερες από πέντε συσκευές (PC, Mac, ταμπλέτες, smart phones).
 • Τα πακέτο περιλαμβάνει τα
  • Word
  • Excel
  • PowerPoint
  • OneNote
  • Outlook
  • Publisher
  • Access
 • Όταν αποθηκεύετε ένα έγγραφο στο Office 365, αυτόματος σώζετε στο SkyDrive, το cloud service της Microsoft.
 • Κάθε συνδρομή περιλαμβάνει, 30 λεπτά το μήνα δωρεάν τηλεφωνήματα στο Skype και 20 gb αποθηκευτικό χώρο στο SkyDrive.

Το Office 365 είναι σίγουρα ένα σημαντικό προϊόν για την Microsoft, θέτοντας μια νέα βάση για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις της σουίτας. Η δυνατότητα για online και offline επεξεργασία των εγγράφων σε συνδυασμό με τον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο SkyDrive δίνει πρόσθετη αξία στο προϊόν.

Εξακολουθούν και είναι διαθέσιμες οι desktop εκδόσεις της σουίτας Office 2013, τις οποίες μπορεί να αγοράσει ο ενδιαφερόμενος μια φορά και να τις εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Συγκριτικά όμως με την συνδρομητική υπηρεσία, εύκολα κάποιος μπορεί να δει ότι είναι πιο ακριβές και βέβαια δεν υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε καινούριες εκδόσεις της σουίτας. Εάν κάποιος λοιπόν θέλει να αγοράσει μια έκδοση του Office 2013 για οικιακή χρήση, η οποία δεν περιλαμβάνει τις εφαρμογές Publisher και Access, η τιμή που πρέπει να πληρώσει είναι 269 ευρώ (δυόμιση χρόνια συνδρομής στο office 365). Η πλήρης σουίτα Office 2013 Professional, που περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές του Office 365, κοστίζει 539 ευρώ, δηλαδή πεντέμισι χρόνια συνδρομής, χωρίς την δυνατότητα αναβάθμισης στις καινούριες εκδόσεις που η εταιρεία συνηθίζει να παρέχει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το Office 365 έρχεται σε δυο εκδόσεις, την Home Premium και την Small Business Premium η οποία απευθύνετε σε μικρές επιχειρήσεις και το κόστος της είναι περίπου 180 ευρώ τον χρόνο. Και η Business σουίτα περιέχει τις εφαρμογές της Home Premium, προσφέροντας επιπλέον στο ιντερνέτ  (cloud service) τον Exchange Server της Microsoft σαν email server, τον SharePoint Server και τον Lync Server.  Και αυτή η έκδοση έρχεται με πέντε άδεις χρήσης, αλλά δεν μπορούν να μοιραστούν σε διαφορετικούς χρήστες. Κάθε χρήστης δηλαδή έχει την δυνατότητα να εγκαταστήσει το προϊόν σε πέντε τερματικά, δεν μπορεί όμως να κρατήσει μια άδεια για τον εαυτό του και να μοιράσει τις υπόλοιπες άλλους χρήστες της εταιρείας.

Το Office 2013 είναι ένα γρήγορο, έξυπνο και πλούσιο σε χαρακτηριστικά προϊόν και είναι εύκολο να το συνηθίσει κάποιος. Άλλωστε τεράστιο ποσοστό χρηστών ανά τον κόσμο χρησιμοποιεί το προϊόν της Microsoft.  Τώρα, είναι αλήθεια, υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, και χωρίς χρέωση, όπως το Google Docs. Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να στρέψουμε την προσοχή μας εκεί, γιατί ξέρουμε ότι είναι πάρα πολλοί οι χρήστες που είτε είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση του Office, ή χρησιμοποιούν τα προηγμένα χαρακτηριστικά της σουίτας που δεν μπορούν να τα βρουν από κάπου αλλού.

Αν υποθέσουμε ότι δεν ενδιαφέρει κάποιον να μεταβεί σε μια πιο βασική σουίτα γραφείου και είναι φανατικός της Microsoft, το πραγματικό ερώτημα είναι: μήπως έχει περισσότερο νόημα για να αγοράσει το Office μια φορά για 269 ευρώ; Ή μήπως είναι σοφότερο σε μακροπρόθεσμη βάση να πληρώνει 100 δολάρια κάθε χρόνο για μια συνδρομή με αντάλλαγμα πέντε εγκαταστάσεις και συνεχείς ενημερώσεις του λογισμικού; Την αξία της κάθε επιλογής ο καθένας την κρίνει διαφορετικά. Κατά την γνώμη μας δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή η συνδρομή  για αυτά που προσφέρει. Tο μόνο αρνητικό είναι ότι, εάν δεν ανανεωθεί η συνδρομή, δεν μπορείς πλέον να χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα, γιατί απλά τα νοικιάζεις και δεν σου ανήκουν.

Η επιλογή είναι δική σας..

http://www.youtube.com/MicrosoftOffice365

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας .